Loading…

Köpölyözés

A köpölyözés egy nagyon régi gyógymód, amely során üvegeket tesznek a bőrre, melyek vákuumot képeznek. Ennek köszönhetően több vér áramlik az adott területre, így enyhíthető a fájdalom, illetve számos más testi megbetegedés.

30 perc - 3500 Ft

A köpölyözéssel masszírozhatunk, kilazíthatjuk az izmokat, és kimasszírozhatjuk a mélyen fekvő csomókat. Mivel rengeteg jótékony hatása van, többek közt méregtelenítő és zsírégető is, ajánlott a rendszeres alkalmazása.  Többféle köpölyözési technika van, én ezek közül a következőket végzem:

– Száraz köpölyözés:

A vákuum hatására a bőrt beszívja a köpölyöző harang, aminek következtében az érintett területen kitágulnak az erek, fokozódik a véráramlás, ami segíti a salakanyagok lebomlását, illetve azok eltávolítását. Ennek következtében duzzanatok, kék foltok keletkeznek, de akár ki is pirosodhat a bőr. A harangokat maximum 15 percig lehet egy helyen hagyni, ha azonban már az idő letelte előtt kék foltok keletkeznek, vagy leesnek a harangok, akkor be kell fejezni a kezelést. Egy kezelés során 6-10 harangot szoktak felhelyezni.

-Köpölyöző masszázs:

Ez a kezelési mód a száraz köpölyözés egyik fajtája, amely során a kezelendő személy a korábban beolajozott vagy bekent bőrre helyezi fel a köpölyözőharangokat, és ide-oda mozgatja azokat. Mivel ez egy fájdalmat eljárás, a kezelés zömében csak pár percig tart, de leginkább a kezelt személy fájdalomtűrő képességétől függ az időtartama. A masszírozott bőrfelületen kékes-vöröses foltok keletkeznek.